Pyörän selkään Helsingissä

Polkypyörä on ehdottomasti näppärin tapa liikkua kaupungilla ja pyöräretki on ehkä paras tapa viettää aurinkoista kesäpäivää. Fillarilla pääsee vartissa keskustasta pyöräteille meren rantaan. Pakkaa simmarit mukaan ja sotke pitkin rantareittejä. Luota omaan suuntavaistoosi tai nappaa pääkaupunkiseudun pyöräilykartta Matkailuneuvonnasta (Pohjoisesplanadi 19).

Top3 pyöräilykohdetta ovat:
1) Karhusaaren niemenkärki Espoon rajalla. Täällä pääsee kivasti pulahtamaan kalliolta uimaan. Länsiväylä on 100m päässä, mutta merenrannassa on luonnonrauhaa. Täältä polkee muutamassa minuutissa myös Westendin tai Matinkylän uimarannoille.

2) Laajasalon huvila-alue. Löydä kauniit hylätyt huvilat öljysataman pohjoispuolelta. Etsi pöheiköstä Kruunuvuorenlampi niin löydät perille. Täälläkin pääsee uimaan ja myös nuotiopaikka löytyy.

3) Kalasataman Ihana kahvila. Tänne ei ehkä eksyisi, jos ei tiedä minne on menossa. Sumppia saa ti-su klo11-19 säävarauksella. Jo pelkkä näköala kaupunkiin on näkemisen arvoinen, mutta myös uniikki alue on käymisen arvoinen. Käy katsomassa, jäikö puretusta kohu-Sompasaunasta mitään jäljelle.

Lähde: Helsinki Helppi / Visithelsinki.fi